Voeding Leeft ontwikkelt leefstijlprogramma’s voor mensen met een chronische aandoening. Bij de behandeling van patiënten vormen pillen de hoofdmoot van de behandeling. ‘Terwijl uit onderzoek naar voren komt dat leefstijl een heel belangrijke factor is in de gezondheid van mensen. Als mensen weten wat voeding kan betekenen voor hun vitaliteit, dat leefstijl veel meer kan doen in de behandeling van ziektes. Mensen worden veel levenslustiger en ervaren meer levensgeluk. En dat leidt er weer toe dat ze medicatie kunnen afbouwen en gezonder zijn’, zegt Barbara Kerstens, programmadirecteur Voeding Leeft.

Wat is jouw visie op leefstijl?Deel je mening voor de ‘Citizen’s Guide to Vitality’

Hoewel we van sommige factoren weten dat ze invloed hebben op onze vitaliteit, blijft het lastig om een vitale leefstijl te handhaven. Met de ontwikkeling van een Citizen’s Guide to Vitality willen we een bijdrage leveren om deze obstakels te tackelen. Daarom zijn wij op zoek naar jouw visie, ervaringen en behoeften rondom jouw leefstijl. En de ondersteuning die je hierbij zou kunnen gebruiken. Wil je daarvoor een paar vragen voor ons beantwoorden?