Burgerkracht zet zich in voor een Limburg waarin iedereen meedoet. Binnen Vitale Limburgers is Burgerkracht op twee vlakken aangesloten. Enerzijds helpt Burgerkracht onze onderzoekers om patiënten te betrekken bij het onderzoek. Zo hebben zij reumapatiënten geworven om te kijken naar de onderzoeksopzet voor de BETER-interventie en nu werven ze patiënten die kunnen deelnemen aan de interventie. Zo zorgt Burgerkracht voor de verbinding tussen onderzoekers en patiënten(verenigingen).

Daarnaast is Burgerkracht betrokken bij de kookworkshop. De kookworkshop is ontwikkeld door Vitale Limburgers en wordt nu nog vooral ingezet binnen de opleidingen van Zuyd Hogeschool, Burgerkracht helpt bij het toegankelijk maken van kookworkshop voor heel Limburg.

Wat is jouw visie op leefstijl?Deel je mening voor de ‘Citizen’s Guide to Vitality’

Hoewel we van sommige factoren weten dat ze invloed hebben op onze vitaliteit, blijft het lastig om een vitale leefstijl te handhaven. Met de ontwikkeling van een Citizen’s Guide to Vitality willen we een bijdrage leveren om deze obstakels te tackelen. Daarom zijn wij op zoek naar jouw visie, ervaringen en behoeften rondom jouw leefstijl. En de ondersteuning die je hierbij zou kunnen gebruiken. Wil je daarvoor een paar vragen voor ons beantwoorden?