In deze video vertelt Esther Hendrix over haar deelname aan het programma BETER in Balans. In 2001 werd bij haar reumatoïde artritis gediagnosticeerd. Daar Liet ze het echter niet bij zitten. Ze pakte zelf de regie over deze aandoening. Ze ging aan de slag; leerde hoe haar lichaam in elkaar steekt, wat de rol van bijvoorbeeld voeding is. ‘Als ervaringsdeskundige kan ik zeggen: Er is een weg voor iedereen’, zegt Hendrix. Met kleine stapje kun je vooruitgang boeken. Hendrix veranderde van iemand die binnen drie maanden na de diagnose reumatoïde artritis niet meer kon lopen, naar iemand die weer volop in het leven staat. Die route verliep niet vanzelf. ‘Maar ik wil wel laten zien dat het kan. Als je maar het maximale uit je leven probeert te halen.’

Wat is jouw visie op leefstijl?Deel je mening voor de ‘Citizen’s Guide to Vitality’

Hoewel we van sommige factoren weten dat ze invloed hebben op onze vitaliteit, blijft het lastig om een vitale leefstijl te handhaven. Met de ontwikkeling van een Citizen’s Guide to Vitality willen we een bijdrage leveren om deze obstakels te tackelen. Daarom zijn wij op zoek naar jouw visie, ervaringen en behoeften rondom jouw leefstijl. En de ondersteuning die je hierbij zou kunnen gebruiken. Wil je daarvoor een paar vragen voor ons beantwoorden?