Twee jaar Vitale (Lim)burgers; van weten naar doen

door | 1 jul, 2021 | Algemeen, Zomerschool

Vitale (Lim)burgers gaat over mensen. Mensen die zich lekker willen voelen, die vitaal willen zijn of blijven. Mensen die een bijdrage willen leveren aan de maatschappij en werk hebben dat betekenis heeft. Ze willen tijd hebben voor familie en vrienden, en zo nu en dan ook alleen voor zichzelf. Zij ontmoeten graag andere mensen bij het uitvoeren van hun hobby’s en in hun vrije tijd.

Hoe logisch dat ook lijkt, het lukt lang niet altijd om zo te leven dat je je vitaal voelt. Soms heb je daar hulp bij nodig. Want hoe doe je dat, een vitale leefstijl aannemen? Een leefstijl die bij je past, die vol te houden is en die goed is voor mens, dier en omgeving? Binnen Vitale (Lim)burgers willen we mensen helpen om die stap te maken. Ook, of misschien wel vooral, als het tegenzit. Veranderen doe je met vallen en opstaan. Dat doen we nu twee jaar en blijven we de komende tijd ook doen.

Brochure

We blijven de komende jaren aan een vitale weg timmeren. In de brochure lees je daar meer over. De bijgevoegde vouwposter laat in een oogopslag zien waar we ons in grote lijnen mee bezig houden. Enkele projecten lichten we hieronder nog verder uit.

Pilot reumatoïde artritis

Mensen met reumatoïde artritis (RA) verschillen van elkaar. Niet iedereen ervaart dezelfde klachten en niet elke aanbeveling helpt bij iedereen even goed. Aan de hand van subtypes kunnen mensen met RA een beter leefstijladvies krijgen voor hun specifieke situatie. Doordat de adviezen beter passen dan algemene leefstijladviezen is het makkelijker om ze ook vol te houden. De resultaten uit de pilot zijn veelbelovend.

Zomerschool Kerkrade

Net op tijd kwamen de gewenste versoepelingen op coronagebied zodat ook dit jaar een nieuwe editie van de Zomerschool Kerkrade kan plaatsvinden. De animo is zo groot dat er dit jaar zelfs een herfsteditie komt tijdens de herfstvakantie.