BETER in Balans

Uit onderzoek blijkt dat een gezonde leefstijl met voldoende lichaamsbeweging en de juiste voeding een positieve invloed heeft op reumaklachten. Helaas is het voor veel mensen lastig om hun gewoontes (blijvend) te doorbreken en daarmee hun leefstijl te veranderen. Hiervoor zijn gepersonaliseerde programma’s nodig die advies en praktische ondersteuning op maat geven. Gelukkig is dat nu mogelijk met het BETER (Beweeg, eET, verandER) in Balans programma.

Ik zou graag meer informatie willen van het programmaDownload de factsheet

Gepersonaliseerd leefstijlprogramma voor mensen met reumatoïde artritis

BETER in Balans is een nieuw leefstijlprogramma voor mensen met reumatoïde artritis. Het programma is toegespitst op elke individuele deelnemer (het is dus ook voor iedereen anders). Elke deelnemer krijgt advies op maat op het gebied van voeding, beweging en mindset. Het doel is om een goede balans te vinden waardoor klachten – zoals pijn en vermoeidheid – verminderen en de vitaliteit toeneemt. Deelnemers worden gestimuleerd op het gebied van eigenregie en zelfmanagement zodat de nieuwe leefstijl ook op lange termijn vol te houden is. In het programma wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. Het programma kan geheel online (bijvoorbeeld via de computer en telefoon) worden gevolgd.

Onderzoek BETER in Balans

Het BETER in Balans programma wordt wetenschappelijk onderzocht door onderzoekers van Zuyd Hogeschool in samenwerking met reumatologen van VieCuri ziekenhuis in Venlo. We willen namelijk onderzoeken hoe deelnemers het programma ervaren, welke invloed het programma heeft op de persoonlijke vitaliteit en wat er aan het programma verbeterd kan worden. Het programma start in januari 2021 en duurt 12 weken.

Meer weten over het onderzoek?

Wil je meer weten over het onderzoek? Stuur dan een mailtje en we houden je op de hoogte. Er zijn geen kosten verbonden aan het onderzoek. Er staat ook geen (reiskosten)vergoeding tegenover.