BETER in Balans

 

Uit onderzoek blijkt dat een gezonde leefstijl met voldoende lichaamsbeweging en de juiste voeding een positieve invloed heeft op reumaklachten. Helaas is het voor veel mensen lastig om hun gewoontes (blijvend) te doorbreken en daarmee hun leefstijl te veranderen. Hiervoor zijn gepersonaliseerde programma’s nodig die advies en praktische ondersteuning op maat geven. Gelukkig is dat nu mogelijk met het BETER (Beweeg, eET, verandER) in Balans programma.

Ik zou graag meer informatie willen van het programma

Gepersonaliseerd leefstijlprogramma voor mensen met reumatoïde artritis

BETER in Balans is een nieuw leefstijlprogramma voor mensen met reumatoïde artritis. Het programma is toegespitst op elke individuele deelnemer (het is dus ook voor iedereen anders). Elke deelnemer krijgt advies op maat op het gebied van voeding, beweging en mindset. Het doel is om een goede balans te vinden waardoor klachten – zoals pijn en vermoeidheid – verminderen en de vitaliteit toeneemt. Deelnemers worden gestimuleerd op het gebied van eigenregie en zelfmanagement zodat de nieuwe leefstijl ook op lange termijn vol te houden is.

Wetenschappelijk onderzoek

Het BETER in Balans programma wordt wetenschappelijk onderzocht door onderzoekers van Zuyd Hogeschool in samenwerking met reumatologen van VieCuri ziekenhuis in Venlo. We willen namelijk onderzoeken hoe deelnemers het programma ervaren, welke invloed het programma heeft op de persoonlijke vitaliteit en wat er aan het programma verbeterd kan worden.

Meer weten van het onderzoek?

Wilt u graag meer weten over het onderzoek? Vul dan het formulier in en we houden u op de hoogte. Voor verdere vragen kunt u ook bellen met 06-22105735. Er zijn geen kosten verbonden aan het onderzoek. Er staat ook geen (reiskosten)vergoeding tegenover.


Slider