BETER in Balans

Uit onderzoek blijkt dat een gezonde leefstijl met voldoende lichaamsbeweging en de juiste voeding een positieve invloed heeft op reumaklachten. Helaas is het voor veel mensen lastig om hun gewoontes (blijvend) te doorbreken en daarmee hun leefstijl te veranderen. Hiervoor zijn gepersonaliseerde programma’s nodig die advies en praktische ondersteuning op maat geven. Gelukkig is dat nu mogelijk met het BETER (Beweeg, eET, verandER) in Balans programma.
Ik zou graag meer informatie willen van het programma

Gepersonaliseerd leefstijlprogramma voor mensen met reumatoïde artritis

BETER in Balans is een nieuw leefstijlprogramma voor mensen met reumatoïde artritis. Het programma is toegespitst op elke individuele deelnemer (het is dus ook voor iedereen anders). Elke deelnemer krijgt advies op maat op het gebied van voeding, beweging en mindset. Het doel is om een goede balans te vinden waardoor klachten – zoals pijn en vermoeidheid – verminderen en de vitaliteit toeneemt. Deelnemers worden gestimuleerd op het gebied van eigenregie en zelfmanagement zodat de nieuwe leefstijl ook op lange termijn vol te houden is.

Wetenschappelijk onderzoek

Het BETER in Balans programma wordt wetenschappelijk onderzocht door onderzoekers van Zuyd Hogeschool in samenwerking met reumatologen van VieCuri ziekenhuis in Venlo. We willen namelijk onderzoeken hoe deelnemers het programma ervaren, welke invloed het programma heeft op de persoonlijke vitaliteit en wat er aan het programma verbeterd kan worden.

Meer weten over het onderzoek?

Wilt u graag meer weten over het onderzoek? Stuur dan een mailtje en we houden u op de hoogte. Er zijn geen kosten verbonden aan het onderzoek. Er staat ook geen (reiskosten)vergoeding tegenover.

ATTENTIE: Eerder stond er een inschrijfformulier op de website. Door technische problemen met het formulier op onze website, hebben wij de afgelopen weken geen melding ontvangen van geïnteresseerden via dit geautomatiseerde systeem. Onze oprechte excuses voor dit ongemak! Bent u geïnteresseerd in het pretesten van dit leefstijlprogramma, neem dan contact op met ons team via vitale.limburgers@zuyd.nl. Wij zien uw mail heel graag tegemoet.

Enquête: wat betekent vitaliteit voor jou?

Vitaliteit heeft voor iedereen net een andere betekenis. Als Vitale Limburgers willen wij nog beter begrijpen wat vitaliteit voor jou persoonlijk betekent. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld. Het invullen van de vragenlijst duurt 5 tot 10 minuten en de uitkomsten worden anoniem verwerkt. Je helpt ons enorm door de vragenlijst in te vullen.